Oulun Verkkopalloseuran miesten edustusjoukkue ylsi kauden päätavoitteeseen – 2-divarin lohkovoittoon – kukistamalla kauden päätösottelussa Seinäjoen Tennisseuran puhtaasti voitoin 4-0. Seuraavaksi OVS pääsee karsimaan paikasta toiseksi korkeimmalle sarjatasolle 1-divisioonaan.

 

Kauden päätösottelussa pelissä oli isot panokset: kotijoukkueen piti voittaa STS puhtaasti 4-0 lohkovoiton varmistaakseen. Jännitystä ei otteluista puuttunut, kun kaikki neljä ottelua olivat tasaisia, ja kahdessa ratkaisua jouduttiin hakemaan kolmannen erän super tie-breakista. Ykköspelaajien ottelussa Markus Lehtisalo venyi tärkeillä hetkillä voittoon vieraiden Kyösti Vaismaasta erin 6-0, 4-6, 11-9. Kakkospelaajien ottelussa Valtteri Laitinen takoi tauluun 6-3, 6-4 -voittolukemat Jaakko Matikaisesta, ja saman tempun onnistui tekemään kolmospelaajan tontilla pelannut Niila-Tapio Magga, joka kukisti Joonas Matikaisen erin 6-2, 7-6.

 

Nelinpeliin lähdettiin kutkuttavista asetelmista: voitolla OVS varmistaisi lohkovoiton, mutta vieraiden viedessä nelinpelin siirtyisi lohkovoiton kohtalo seuraavan päivän STS – RoVS -otteluun. Kotijoukkue nimesi ratkaisevaan otteluun monessa liemessä keitetyn seuralegendan Markku Savusalon ja lähes virheettömän divarikauden pelanneen Lehtisalon (7/8 otteluvoittoa). Ottelu käynnistyi kotijoukkueen kannalta huolestuttavasti, kun vieraiden Anssi Ristimäki ja Jaakko Matikainen veivät avauserän 2-6. Toisessa erässä kotijoukkue kiristi ruuvia ja onnistui viemään erän 6-3. Sarjakausi huipentui kotijoukkueen kannalta upeasti, kun tärkeimmässä paikassa Savusalo ja Lehtisalo onnistuivat venymään super tie-breakin voittoon luvuin 10-6.

 

4-o voiton myötä OVS karkasi 2-divarin A-lohkossa tavoittamattomaan johtoon keräten 20 jaossa olleesta sarjapisteestä lopulta hienosti 17. Kauden aikana eniten urakoivat Lehtisalo (7/8 voittoa), Laitinen (5/5 voittoa) ja Magga (5/5 voittoa). Lisäksi joukkueessa pelasivat Savusalo, Tomi Huhtamäki, Jerry Mäkelä ja Tommi Nissinen.

 

Joukkueen kapteeni Tommi Nissinen oli tyytyväinen sarjakauteen:

 

”Ainoa tavoite oli voittaa lohko ja varmistaa paikka nousukarsintaan. Siinä onnistuimme, vaikka KTS ja STS tarjosivatkin kovat vastukset. Erityisen hieno lopetus sarjakaudelle, kun pelaajamme onnistuivat tärkeissä ja varmasti jännittävissä paikoissa yltämään tarvittaviin voittoihin. Meillä on liigatason ykköspelaaja (Markus), joka pelasi ykköspelaajan tontilla lähes virheettömän kauden. Lisäksi Valtsu ja Nipa ovat nousseet seuran kantaviksi voimiksi, vaikka ovat vielä juniori-ikäisiä. Pitkän aikavälin tavoitteet ovat joukkueellamme korkealla ja pitkään odotettu sukupolvenvaihdos on nyt toteutumassa, vaikka ratkaisevaan nelinpeliin pitikin vielä hälyttää kokenut Markku Savusalo.”

 

”Karsinnoissa vastassa on varmasti kaksi kovaa joukkuetta, mutta olemme osoittaneet pärjäävämme 1-divarissa (viime kesä), joten luottavaisin mielin lähdemme karsimaan. Toivotaan, että pelimme kulkee myös kabineteissa ja karsinnat saataisiin Ouluun.”

 

Niila-Tapio Magga pelasi tappiottoman sarjakauden kolmospelaajan paikalla.

 

Valtteri Laitisen tilille kertyi kauden aikana vain voittoja.

 

Ykköspelaajan paikalla ja nelinpelissä urakoinut Markus Lehtisalo hävisi kauden aikana vain yhden nelinpelin.

 

1-divarin nousukarsinnat pelataan 16.-18.3. kolmen joukkueen kesken. OVS:n lisäksi paikkaa tavoittelee toisen 2-divarin lohkon voittaja ja yksi ykkösdivarissa joukon hännille jäänyt joukkue. OVS hakee otteluita pelattavaksi seuran kotikentille Nallisportiin.

 

Sarjatilanne (OVS pelannut kaikki ottelut).
Joukkueen pelaajien tilastot kaudella 2017-2018.