Oulun Verkkopalloseuran miesten edustusjoukkueen kausi 1-divisioonassa jatkui ensimmäisellä kotiottelulla, jossa OVS kohtasi kotikentillä sarjakärjessä porskuttaneen Variston Tenniksen. VarTe haki Nallisportista vakuuttavan 4-0 vierasvoiton ja jatkaa 1-divarin B-lohkon kärjessä.

 

VarTe siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun vieraiden Roni Hietaranta otti kolmospelaajien ottelussa niskalenkin kotiseuran Eliel Haapasesta erin 4-6, 2-6. Ajoittain parasta osaamistaan ottelussa väläytellyt Eliel pystyi aiheuttamaan pari vuotta nuoremmalle vastustajalle huolia etenkin ottelun ensimmäisessä erässä, mutta ei pystynyt pitämään yllä tarvittavaa tasoa läpi ottelun.

 

Kotijoukkueella oli erinomaiset mahdollisuudet tasoittaa otteluvoitot, kun kakkospelaajien ottelussa Waltteri Tuompo ja vieraiden Mikko Rouvala ratkoivat paremmuuttaan kolmannen erän tie-breakin jatkopalloilla. Kotijoukkueen harmiksi kovalyöntisen Rouvalan onnistui pelastaa kaksi Tumpon ottelupalloa ja kiriä otteluvoittoon erälukemin 3-6, 6-1, 12-14.

 

Ykköspelaajien ottelussa nähtiin ajoittain todella vauhdikasta ja hyvätasoista tennistä, kun kotijoukkueen Joonas Jurvakainen haastoi sijalle 29 kansallisesti rankatun Ilari Vesasen kahteen tasaiseen erään. Joonaksella oli ottelun molemmissa erissä hetkensä ja paikkansa, mutta Vesasen onnistui puristaa kliseisesti tärkeät pisteet paremmin omaan pistesarakkeeseensa ja sinetöidä ottelu nimiinsä erin 5-7, 5-7.

 

Nelinpelissä kotiseuran kaksikko Jurvakainen / Haapanen oli aseeton vieraiden Vesanen / Hietaranta -tandemia vastaan. VarTe varmisti neljä sarjapistettä erin 2-6, 2-6.

 

OVS on aloittanut kauden kahdella tappiolla ja löytyy kahden ottelun jälkeen sarjataulukosta jaetulta viimeiseltä sijalta Rovaniemen Verkkopalloseuran kanssa. Oululaisten onneksi kausi on vasta alkumetreillä ja jäljellä olevissa neljässä ottelussa on vielä jaossa kokonaiset 16 sarjapistettä. OVS:n kausi jatkuu vieraskiertueella Turussa (28.1.2017) ja Porissa (29.1.2017). Kaksi tärkeintä kotiottelua OVS pelaa pohjoisen alueen kahta arkkivihollista RoVS:aa (18.2.2017) ja KarTea (11.2.2017) vastaan.

 

Ykkösdivarin otteluohjelma